MESOTHERAPIE VOOR DE HOOFDHUID

Vorige Artikel 13 van 13

Mesotherapie is een vorm van therapie die aanvankelijk werd gebruikt om migraine en andere neurologische aandoeningen te behandelen. Het rechtstreeks injecteren van medicijnen op de plaats van pijn of disfunctie zou zorgen voor een betere tolerantie en een effectievere werking. Tegenwoordig heeft mesotherapie een heel andere toepassing. Het is een van de meest uitgevoerde ingrepen in de esthetische geneeskunde. Een van de soorten is mesotherapie met naalden op de hoofdhuid.

WAT IS MESOTHERAPIE HAIR?
Mesotherapie op de hoofd is een van de methoden die in de trichologie worden gebruikt. De behandeling wordt aanbevolen voor veel aandoeningen van de hoofdhuid en alle problemen die verband houden met haaruitval, vooral kaalheid. De mesotherapiebehandeling bestaat uit het injecteren van het geselecteerde gebied met werkzame stoffen (ook medicinale). In het geval van mesotherapie van de hoofdhuid zijn dit meestal preparaten die haaruitval remmen en de haarzakjes stimuleren om te werken - ontstekingsremmende middelen, vitamines, voedingsstoffen. Een speciale vorm van behandeling is mesotherapie met bloedplaatjesrijk plasma , waarbij de patiënt een preparaat wordt toegediend dat uit zijn eigen bloed is verkregen. De preparaten die aan de patiënt worden gegeven tijdens mesotherapie van de hoofdhuid zijn aangepast aan de individuele behoeften en aandoeningen waarmee de patiënt zich meldt bij de tricholoog. Stoffen die worden gebruikt voor mesotherapie van de hoofdhuid bereiken de diepe lagen van de huid. Hierdoor werken ze veel effectiever dan topische preparaten (de epidermale barrière verhindert dat de meeste cosmetica de diepe huidlagen bereiken).

INDICATIES VOOR MESOTHERAPIE VAN DE HOOFDHUID
Mesotherapie van de hoofdhuid is een procedure die wordt uitgevoerd bij zowel vrouwen als mannen, van alle leeftijden. Het wordt meestal gebruikt in de strijd tegen problemen als:
haaruitval - als gevolg van onjuiste voeding, vermoeidheid en stressvolle levensstijl;
androgenetische alopecia;
slechte haarkwaliteit – veroorzaakt door homeostatische veranderingen in het lichaam.

Mesotherapie kan therapeutisch worden ingezet, maar wordt steeds vaker ook preventief toegepast.

CONTRA-INDICATIES VOOR MESOTHERAPIE VAN DE HOOFDHUID
Ondanks het feit dat mesotherapie van de hoofdhuid een veilige procedure is, zijn er enkele contra-indicaties voor de uitvoering ervan, zoals:

- zwangerschap en borstvoeding
kanker
diabetes
auto-immuunziekten
- mentale ziekte
anticoagulantia medicijnen
allergie voor de ingrediënten van het geselecteerde preparaat
ontstekingen en infecties van de hoofdhuid

De beslissing om mesotherapie van de hoofdhuid uit te voeren, moet elke keer door een mesotherapeut worden genomen, na kennis te hebben gemaakt van de gezondheidstoestand van de patiënt en mogelijke contra-indicaties uit te sluiten. 

VOORBEREIDING OP DE PROCEDURE
Voorbereiding op de mesotherapiebehandeling bestaat uit het verzamelen van een grondige medische geschiedenis. Dit doen we allemaal om het beste effect te krijgen. Een goede reiniging van de hoofdhuid speelt een belangrijke rol, waardoor de opname van actieve ingrediënten in de haarzakjes toeneemt. Werkzame stoffen zijn onder meer: ‚Äč‚Äčaminozuren, stamcellen, vitamines, biomimetische peptiden en mineralen. Mesotherapie behandelingen worden om de twee weken uitgevoerd. Het is optimaal om zes mesotherapiebehandelingen op de hoofdhuid uit te voeren. 


HOE ZIET DE MESOTHERAPIE BEHANDELING ERUIT?
De behandeling van mesotherapie van de hoofdhuid bestaat uit het toedienen van stoffen die de groei stimuleren en haaruitval remmen met behulp van een mesogun. Het voordeel van de mesogun ten opzichte van het uitvoeren van behandeling met de hand is de is de hoge precisie. We dienen altijd dezelfde dosis van het preparaat toe en de punctie wordt met regelmatige tussenpozen uitgevoerd. Het belangrijkste is de precisie van de punctie, die altijd dezelfde diepte heeft, wat garandeert dat dezelfde hoeveelheid van het preparaat voor mesotherapie van de hoofdhuid altijd in het haarzakje terechtkomt. Afhankelijk van het probleem en de gezondheidstoestand wordt de juiste voorbereiding individueel gekozen. Een grote rol in de effectiviteit van de behandeling wordt gespeeld door levensstijl, de manier waarop we eten en de selectie van geschikte trichologische preparaten voor dagelijkse hoofdhuidverzorging thuis. Mesotherapie is geen pijnlijke procedure en de duur is meestal 20-30 minuten.

EFFECTEN VAN MESOTHERAPIE OP DE HOOFDHUID
Mesotherapie is een van de meest effectieve voedende behandelingen voor de hoofdhuid en het haar. De effecten zijn onder meer:

- remming van haaruitval
stimulatie van nieuwe haargroei
verbetering van de bloedtoevoer naar de hoofdhuid
stimulatie van collageensynthese in de hoofdhuid
voeding en hydratatie van de hoofdhuid
haarregeneratie en versterking

Na de mesotherapie-behandeling van de hoofdhuid is het mogelijk om roodheid of zwelling te ervaren, evenals lichte blauwe plekken op de injectieplaatsen. Deze symptomen zouden binnen een paar dagen na de procedure moeten verdwijnen.

FUSION MESOTHERAPIE EN ELEKTROPORATIE
Een alternatief voor klassieke mesotherapie zijn naaldloze behandelingen: fusiemesotherapie en hoofdhuidelektroporatie . Bij fusiemesotherapie van de hoofdhuid worden in plaats van naalden trillingen gebruikt met een frequentie die overeenkomt met radiogolven, de kracht van fusie en het fenomeen van een magnetisch veld. Hun combinatie maakt de introductie van medicinale preparaten in de diepe lagen van de huid mogelijk. Hoofdhuidelektroporatie is een methode die gebruik maakt van elektrische hoogspanningsvelden. De elektromagnetische golf in de vorm van pulsen maakt de introductie van genezende stoffen in de cellen van de diepe huid mogelijk. Mesotherapie van de hoofdhuid is een van de meest effectieve methoden voor haargroei. Het biedt ook onschatbare voordelen voor het verbeteren van de kwaliteit van het haar en het remmen van het proces van haaruitval. Deze behandeling kan ook profylactisch zijn. U moet enkele weken tot enkele maanden wachten voor het eindresultaat.

© 2018 - 2023 Institute BCN Benelux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel