VEELGESTELDE VRAGEN OVER MICRONEEDLING

Vorige Artikel 11 van 13 Volgende

Veelgestelde vragen over microneedling

Wat is precies deze toepassingsmethode van actieve principes?

Microneedling is een proces, geïnspireerd op traditionele mesotherapie, waarbij naalden worden gebruikt om honderden kleine gaatjes in de huid te prikken. Het vervangt de oude manier van aanbrengen van actieve ingrediënten . Zo wordt micro-injectie ofwel vervangen door een elektronisch apparaat voor transdermale toediening, veiliger, sneller en effectiever: de Meso Pen; of de handmatige versie: de Meso Roller.

Microneedling wordt gebruikt om alles te behandelen, van rimpels, hyperpigmentatie en een doffe huid tot andere problemen zoals littekens, striae en cellulitis. Laten we eens kijken naar microneedling met Meso Pen en rollen om erachter te komen wat er precies betrokken is bij de processen en wat ze beweren te doen voor de huid.

 Wat zijn de voordelen van microneedling?

Microneedling, ook wel Collageen Inductie Therapie (CIT) genoemd, omvat het gebruik van een hulpmiddel genaamd Meso Pen met kleine naalden aan het uiteinde die kleine gaatjes of naaldprikken in de bovenste huidlagen maken. Meso Pen opent meer dan 1.000 microkanaaltjes per seconde in de huid. Deze cutane microkanalen of microtrauma creëren een aangeboren reactie op het organisme die helpt de huid te herstellen, wat leidt tot de volgende voordelen:

Een andere methode van microneedling maakt gebruik van een roller die eruitziet als een miniatuur verfroller met veel kleine naalden die voorzichtig in verschillende richtingen (4 diagonaal) over het huidoppervlak worden gerold om dezelfde effecten te bereiken.

Het doel van deze procedure

  1. De kleine gaatjes van de naalden creëren microkanaaltjes waardoor huidverzorgingsproducten, zoals Mesoceuticals® van Instituut BCN, de huidlagen kunnen binnendringen om actieve ingrediënten met specifieke kenmerken af ​​te geven.

  2. Als een stelletje microverwondingen waardoor de huid geneest en de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit proces maakt de huid voller en verbetert de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels, littekens en poriën.

Een zwaardere versie van de behandeling wordt nu "de vampier-gezichtsbehandeling" genoemd, tegenwoordig vrij trendy onder beroemdheden. Bij de procedure gebruikt een professional een Meso-pen om het gezicht van de patiënt te injecteren met haar eigen bloedplaatjesrijke plasma om de groei van collageen en elastine beter te stimuleren.

Bij de reguliere methode van microneedling en rollen wordt geen bloed gebruikt, tenzij de diepte van de naalden die worden gebruikt met het gekozen apparaat (Meso Roller of Meso Pen) maximaal 1,5 mm is. In dit geval zorgen de gecreëerde microverwondingen ervoor dat de huid licht bloedt.

Hoe wordt de procedure uitgevoerd?

Eerst brengt een dermatoloog of andere esthetische medische expert een verdovende crème aan op de huid van de patiënt.

Vervolgens rolt de arts de roller voorzichtig over het huidoppervlak in 4 verschillende richtingen of gebruikt hij de Meso Pen om rond delen van het gezicht te werken om kleine gaatjes in het huidoppervlak te creëren. Meso Pen is erg handig op gebieden zoals oogcontouren, nasogene valpartijen of andere delicate zones.

Het hele proces duurt normaal gesproken ongeveer 30 minuten , afhankelijk van de omvang van het behandelde gebied, en ondanks het feit dat er naalden bij betrokken zijn, is het pijnloos , hoewel het een beetje ongemakkelijk kan zijn. Er kan tot een paar dagen later enige roodheid worden verwacht vanwege de dermale stimulatie. Het neemt echter af zodra de genezing begint en de huid er stralender en soepeler uitziet. Om zichtbare en effectieve resultaten te krijgen, heb je meer dan één behandeling nodig om regelmatig collageen en elastine op te bouwen. Daarom zijn de resultaten cumulatief.

Zijn er risico's op infectie door microneedling of rollen?

 Om ze te vermijden is het ZEER BELANGRIJK om STERIELE en ASEPTIC producten te gebruiken . U moet er rekening mee houden dat dit type behandeling kleine wondjes veroorzaakt op het huidoppervlak van de huid. Daarom kan het aanbrengen van niet-steriele producten op de huid van de patiënt het risico op verschillende huidinfecties vergroten. Bovendien veronderstellen de additieven, conserveringsmiddelen en parfums die aan niet-steriele producten worden toegevoegd een hoger risico op allergieën, omdat ze bij toepassing met Meso Pen of Meso Roller een grotere diepte bereiken dan bij topicaal gebruik. Mesoceuticals ® van Instituut BCN combineren alle vereisten voor dit soort behandelingen.

Vermijd ook onzuivere gebieden als u microneedling gebruikt bij actieve acne of wacht tot de puistjes verdwenen zijn voordat u het proces ondergaat en er geen risico's te verwachten zijn.

Reactie van de huid

Microneedling-behandeling genereert microscopisch kleine, gecontroleerde laesies die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Deze laesies of microkanalen zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Wat de patiënt zal opmerken is roodheid van de huid, die binnen een paar uur zal verdwijnen. Soms kan er, afhankelijk van de huidconditie van elke patiënt, een lichte bloeding optreden.

Laat de procedure niet uitvoeren op een ontstoken of geïrriteerde huid, als de patiënt rosacea heeft of momenteel eczeem of een andere huidaandoening heeft.

Aangezien microneedling ervoor kan zorgen dat uw huid huidverzorgingsproducten dieper absorbeert, bestaat de kans dat deze abnormaal reageert op sommige ingrediënten en geïrriteerd raakt. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van steriele producten die zijn geformuleerd voor het specifieke gebruik van microneedling of mesotherapie.

Voorkom de bovengenoemde situatie door een patch-test uit te voeren van een post-microneedling-product (breng het aan op een klein gebied en wacht 24 uur om er zeker van te zijn dat er geen reactie is voordat u het op grotere gebieden gebruikt). Vooral als je een gevoelige huid hebt.

Waar moet u op letten voordat u een micronaaldapparaat koopt?

 Er zijn veel modellen beschikbaar en het kan moeilijk zijn om een ​​aankoopbeslissing te nemen. Hier delen we de belangrijkste punten die u moet overwegen voordat u een micronaaldapparaat koopt:

  • Diepte van penetratie . Zorg ervoor dat het apparaat meerdere penetratiedieptes heeft en tot 2 mm reikt. U zult effectievere behandelingen uitvoeren en aangepast aan elk lichaamsgebied.

  • Snelheid . Net als diepte is snelheid een sleutelfactor bij het beoordelen van de effectiviteit van een Meso Pen-apparaat en het aanpassingsvermogen ervan aan verschillende behandelingszones. Zorg ervoor dat deze minimaal 3 snelheden heeft.

  • Batterij . Er zijn apparaten die alleen werken als ze op stroom zijn aangesloten. Anderen hebben echter autonome batterijen die voor extra mobiliteit zorgen.

Een voorbeeld van een goed apparaat is de Meso Pen van het Instituut BCN , die 5 snelheden, 7 penetratiedieptes (van 0,25 tot 2 mm) en batterij heeft voor de beste mobiliteit tijdens behandelingen.

© 2018 - 2023 Institute BCN Benelux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel