BESCHERMING VAN DE ZON NA EEN ESTHETISCHE BEHANDELING

Vorige Artikel 7 van 13 Volgende

Zonbescherming na een esthetische behandeling

Met de komst van de zomer worden we ons meer bewust van het belang om onszelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon op onze huid, hoewel het iets is waar we het hele jaar door rekening mee moeten houden en niet alleen op seizoensgebonden wijze. Er zijn omstandigheden waarin het zo mogelijk nog belangrijker is om ons tegen de zon te beschermen. Een daarvan is het uitvoeren van esthetische behandelingen die onze huid kwetsbaarder maken dan normaal voor de schadelijke effecten van de zon.

Na esthetische behandelingen is het altijd raadzaam om thuis enkele richtlijnen te volgen, zoals helende of gladmakende crèmes, vitamine K-crèmes, enz., afhankelijk van het type behandeling dat wordt uitgevoerd (mesotherapie, chemische peelings, threads, botox, microneedling, enz.). ). Wat onveranderlijk is, is altijd de aanbeveling om een ​​zonbeschermingsfactor toe te passen.

Blootstelling aan zonnestraling draagt ​​over het algemeen bij aan huidveroudering en is schadelijk voor alle huidtypes. De huid verliest elasticiteit en hydratatie en fijne lijntjes, rimpels en vlekjes verschijnen. Het is erg belangrijk om dagelijks effectieve zonbescherming aan te brengen, maar het wordt essentieel om dit voor en na medisch-esthetische behandelingen te doen.

Waarom moeten we onze huid beschermen tegen de zon na een esthetische behandeling?

Vooral omdat de behandeling de huid mogelijk kwetsbaarder heeft gemaakt voor de schadelijke effecten van de zon. Zo zijn onder andere een chemische peeling of een laserbehandeling schurende ingrepen waarna de huid gevoeliger en onbeschermd wordt. Blootstelling aan de zon wordt onder deze omstandigheden niet aanbevolen en als dit zonder bescherming gebeurt, kan dit leiden tot brandwonden, roodheid, zwelling en zelfs blaarvorming.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de mogelijkheid van hyperpigmentatie van het behandelde gebied, dat door de procedure ontstoken is en door reactie donkerder kan worden.

Bovendien, en tot slot nog belangrijker, is blootstelling aan de zon in het geval van anti-verouderingsbehandelingen contraproductief en kan het de doelstellingen van de esthetische procedure teniet doen. UVA-straling heeft een uitgesproken effect op de onderhuidse laag en kan de structuur van de collageen- en elastinevezels veranderen, waardoor huidveroudering wordt versneld.

Welk type zonnebrandcrème is ideaal na esthetische behandelingen?

Wat betreft de beschermingsfactor, deze moet hoog zijn, idealiter 50+.

Met betrekking tot het filter zijn er twee typen: fysische of minerale filters (ook wel totaalschermen genoemd) en chemische filters.

De fysieke filters weerkaatsen alle zonnestraling, waardoor wordt voorkomen dat deze de huid binnendringt en roodheid of brandwonden veroorzaakt.

De chemische filters werken door de zonnestraling te absorberen en om te zetten in een ander type energie dat niet schadelijk is voor de huid.

Een goede optie is om uw patiënten aan te bevelen een beschermende crème te gebruiken die deze twee soorten filters combineert, met een beschermingsfactor van 50+.

BCN Solar, zonbescherming na esthetische behandelingen

BCN Solar is een zonnebrandcrème die speciaal geïndiceerd is voor gebruik vóór en na professionele medisch-esthetische behandelingen zoals mesotherapie, microneedling, peelings, laser, gepulseerd licht, dermabrasie, enz.

BCN Solar beschermt de huid tegen UV-stralen en vermijdt de schadelijke effecten ervan, zoals versnelde veroudering, celbeschadiging en hyperpigmentatie. Bevat Silanetriol, Carcinine, Vitamine C, Vitamine E en kamille etherische olie-extract, naast verschillende zonnefilters gecombineerd met gemicroniseerd titaandioxide. BCN Solar biedt de volgende specifieke voordelen:

  • Beschermt de huid tegen UVA- en UVB-stralen.

  • Activeert de synthese van hitteschok-eiwitten (HSP) om eiwitvernietiging en cellysis te voorkomen die optreden na een verhoging van de huidtemperatuur.

  • Het heeft een anti-uitdrogend en anti-uitdrogend effect, noodzakelijk om de sterk uitdrogende werking van blootstelling aan de zon tegen te gaan.

  • Ontgift en herstelt de huid en beschermt haar integriteit effectief tegen oxidatieve stress.

  • Behoudt de functies en metabole activiteiten van huidcellen.

  • Voorkomt en herstelt de schade veroorzaakt door zonneaanvallen, waardoor een gezonde en stevige huid behouden blijft.

  • Vermindert zonne-erytheem. Rustgevende werking.

Hoe zonbescherming op de juiste manier aanbrengen

Reinig de huid en breng de crème aan op het gezicht, de hals, het decolleté, de handen en alle andere delen die tussen 30 minuten en 2 uur voor de blootstelling aan de zon worden blootgesteld.

Breng elke 2 uur of elke 80 minuten opnieuw aan als u in het water bent of veel transpireert.

© 2018 - 2023 Institute BCN Benelux | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel